αφίσα σχετικά με την καταστροφή πραγμάτων στο παράρτημα από το δήμο πατρέων

diktioκαι σε μορφή pdf εδώ

Όπως γράψαμε στην αφίσα μας αρέσει να μιλάμε με ντοκουμέντα. Παραθέτουμε λοιπόν κάποιες φωτογραφίες (οι οποίες τραβήχτηκαν τέλη ιούλη από την ομάδα βίντεο και φωτογραφίας του Τεχνάσματος και το οποίο ευχαριστούμε) από χώρους του παραρτήματος και στις οποίες φαίνονται τα πράγματα τα οποία αναφέρουμε στη λίστα. (υπάρχουν στη διάθεσή μας και άλλες φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τα πράγματα που ήταν στους διάφορους χώρους του παραρτήματος)

το πρώτο σετ φωτογραφιών είναι κυρίως από τον πάνω χώρο του παραρτήματος. Οπότε φαίνονται πράγματα κυρίως υποδομής καφενείου και κουζίνας

στο δεύτερο σετ φωτογραφιών φαίνονται πράγματα που είχαν δοθεί για χρήση για σκοπούς της ομάδας αρχείου του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Ανατόπια. Φαίνεται επίσης και η ποσότητα του -συσκευασμένου σε κούτες και σακβουαγιαζ- αρχειακού υλικού το οποίο καταστράφηκε όπως και αναφέρεται σε αφίσα του χώρου αυτού.

το τρίτο σετ φωτογραφιών είναι από το συνεργείο ποδηλάτων που λειτουργούσε στο παράρτημα αλλά και από το δωμάτιο που διαμορφώθηκε από την αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ, σχεδιασμού αφισών και έντυπου υλικού, δανεισμού και ανάγνωσης βιβλίων. (http://ipposd.wordpress.com/page/2/). Επίσης και μία φώτο από το δωμάτιο των μαθητών και του αυτόνομου μαθητικού στουντίου.

το τέταρτο σετ φωτογραφιών είναι από τον χώρο που χρησιμοποιούταν σαν αποθήκη και από το δίκτυο και στο οποίο είχαν αποθηκευθεί συσκευές αλλά και ποσότητα ξυλείας. Ξυλεία που χρησίμευσε ουκ ολίγες φορές για τους σκοπούς του δικτύου όπως για κατασκευή τραπεζιών, πάγκων, βάσεων καναπέδων και πολλά άλλα.

Για τελευταία αφήσαμε μια φωτο που δείχνει μεταξύ άλλων και ένα κόκκινο δίτροχο. Εμείς το λέγαμε το εργαλείο μιας και με αυτό μεταφέραμε για αποθήκευση στο παράρτημα πάρα πολλά πράγματα από διάφορες περιοχές. Δεν του φαίνεται αλλά κάνει δουλειά! Χάθηκε και αυτό.

e

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα στις ηλεκτρικές συσκευές που είχε το δίκτυο υπό τη διαχείρισή του είχαν κολληθεί αυτοκόλλητα με το όνομα του δικτύου αλλά και με το κείμενο παρουσίασης. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε δύο φωτογραφίες:

Προκύπτει λογικά το συμπέρασμα ότι αυτοί που τα καταστρέψαν (δηλ. οι διάφοροι του δήμου πατρέων) μιας και ξέρουν φανταζόμαστε να διαβάζουν, το έκαναν γνωρίζοντας σαφώς για ποια χρήση προορίζονταν. Επειδή το κείμενο δε διαβάζεται εύκολα από τη φωτογραφία πατήστε εδώ για την κανονική του μορφή.

Και επειδή στις μέρες το θράσος κάποιων περισσεύει οι κύριοι σιγαλός και φίλιας δεν ντράπηκαν να αναφερθούν στην τηλεόραση σε όλες αυτές τις συσκευές και τα πράγματα σα να ήταν σκουπίδια. Η ομολογία τους είναι και αυτή ένα ντοκουμέντο οπότε και την παραθέτουμε σε βίντεο

Μία τελευταία παρατήρηση. Βλέποντας το πρώτο σετ φωτογραφιών διακρίνεται στο ταβάνι το σύστημα εξαερισμού-κλιματισμού που εγκαταστάθηκε την εποχή της προηγούμενης “αξιοποιήσης”. Αναρωτιόμαστε γιατί οι υπεύθυνοι του δήμου το αναφέρουν ως κατεστραμμένο. Μήπως θέλουν να το πετάξουν και αυτό στην ξερόλακκα ή μήπως γιατί δε δούλευε εξαρχής πρις 15 τόσα χρόνια που το έβαλαν;

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *