Λίγα λόγια σχετικά με τη στοχοποίηση του Παραρτήματος στην Πάτρα.

5

πηγή: https://athens.indymedia.org/

Οι μίζεροι  επαρχιώτες δημοσιογράφοι της μικρής μας πόλης αναπαράγουν από χτες ένα ρεπορτάζ-καρμπόν, από αυτά που μοιράζει η ασφάλεια και αναφέρεται στις δύο καταλήψεις της πόλης, το Παράρτημα και το Μαραγκοπούλειο.

Η αφεντιά τους δεν μπορεί να μείνει έξω από το κρεσέντο αυταρχισμού και χαφιεδισμού που διακρίνει κάθε πιστό υπηρέτη της μνημονιακής εξουσίας. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το να προσπαθούν να σβήσουν 40 χρόνια ιστορίας και κοινωνικών αγώνων το πράγμα παρατραβάει.

Το ξαναλέμε μήπως και το θυμηθούν.

Το Παράρτημα αποτελεί σημείο αναφοράς και αγώνων για την τοπική κοινωνία εδώ και 40 χρόνια. Δεν ανήκει σε κανέναν. Ούτε στο δήμαρχο- Καμίνη στη θέση του Καμίνη- ούτε καν σε αυτούς που σήμερα τον χρησιμοποιούν.  Ανήκει σε όλους τους αντιστεκόμενους αυτής της πόλης από τον Νοέμβρη του 1973 μέχρι το Δεκέμβριο του 2008, από τα μαθητικά του ‘91 και τη δολοφονία Τεμπονέρα μέχρι τα γεγονότα του ‘85 με τη δολοφονία Καλτεζά. Ανήκει στις δεκάδες χιλιάδες μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων αυτής της πόλης που κατά καιρούς το έχουν νοηματοδοτήσει ως χώρο Αγώνα, Αντίστασης και Αλληλεγγύης και το έχουν κάνει γνωστό μέχρι και στον τελευταίο πατρινό. Εδώ γίνονται δεκάδες εκδηλώσεις κάθε εβδομάδα, εδώ βρήκαν άσυλο οι κατατρεγμένοι -από το «Ξενιο Δια»-μετανάστες το περασμένο φθινόπωρο, από εδώ ξεκινούν οι πορείες και οι διαδηλώσεις των φοιτητών, εδώ συσπειρώθηκε η εξεγερμένη αξιοπρέπεια το 2008..

Το «πανεπιστήμιο» για τους παλιότερους, το «Παράρτημα» για τους νεότερους, είναι κοινωνικό άσυλο και όχι πανεπιστημιακό, όπως διακήρυσσαν οι ρουφιανοφυλλάδες το 2008. Γι αυτό και η εκάστοτε εξουσία δεν μπορεί να το αγγίξει.  Αυτό το ξέρουν καλά και οι κουτοπόνηροι γραφιάδες των διάφορων κιτρινοσαιτ (dete, thebest κτλ) αλλά πολύ περισσότερο  όσοι κατά καιρούς έχουν περάσει από αυτό.

H απόπειρα μεταφοράς του «πολέμου» από τη μητρόπολη στη περιφέρεια δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Οι μνήμες, οι αγώνες, η τοπικότητα των αντιστάσεων, τα ριζώματα των αγώνων, οι πολλαπλές νοηματοδοτήσεις των χώρων αντίστασης θα αποτελέσουν εμπόδιο στην επιχείρηση Νόμου και Τάξης,

Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε…

ΥΓ 1 Αν θέλετε να μιλήσουμε για τα 500,000,000 δρχ που σπαταλήθηκαν για να γίνει συνεδριακό, και αυτά που φαγώθηκαν αφήνοντάς το στη τύχη του  μπορούμε, έχουμε κρατήσει τα τιμολόγια της ντροπής που βρέθηκαν ανάμεσα σε σκουπίδια…

ΥΓ 2 Αν θέλετε να μιλήσουμε και για τον τυχαίο(;) εμπρησμό του 92 που προηγήθηκε της ανάπλασης …


ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ

Βλέπε περισσότερα για το παρόν και την ιστορία του χώρου:

https://pararthma.squat.gr/

http://kanali.wordpress.com/2009/10/26/pararthma_patra_1978/

http://manitaritoubounou.wordpress.com/2008/11/15/1973-parartima-patras-xristianiki-1/

http://paliapatra.gr/index.php?/category/38

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *