ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ — ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ 2011


Σήμερα το πρωί στις 10.30 πραγματοποιήθηκε από περίπου 40 αναρχικούς-ές κατάληψη στο Ιταλικό προξενείο στην οδό Γερμανού στην Πάτρα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ιταλό αναρχικό σύντροφο Tonino που διώκεται για τα επεισόδια που ξέσασαν με φασίστες τν 1η Μάη 2010 στη Νάπολη. Ο σύντροφος βρισκόταν στη φυλακή μέχρι τις 21 Δεκέμρη, ενώ έκτοτε βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη του στις 2 Φεβρουαρίου.


Η κατάληψη κράτησε περισσότερο απο μισή ώρα, στάλθηκαν φάξ και μοιράστηκαν προκηρύξεις σε περαστικούς. Στη συνέχεια οι σύντροφοι-ισσες αποχώρησαν προς το Παράρτημα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ όταν δύο ζητάδες επιχείρησαν να περάσουν μπροστά από το προξενείο, εκδιώχθηκαν από τους συντρόφους.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε

Στη Νάπολη της Ιταλίας, οι μπάτσοι επιτρέπουν σε μια ομάδα φασιστών να προσεγγίσει την ετήσια διαδήλωση της 1ης Μάη. Οι φασίστες ξεκινούν αμέσως να προκαλούν και να απειλούν. Οι διαδηλωτές απαντούν και τους εκδιώκουν. Ένας φασίστας βρίσκει καταφύγιο σε ένα μαγαζί, ξεσπάει καυγάς, και βγαίνει από το μαγαζί τραυματισμένος. Στις 26 Ιούλη συλλαμβάνονται δύο άτομα. Ένας εκ τον οποίον ο σύντροφος Τονίνο προφυλακίζεται στη φυλακή της Civitavecchia στη Ρώμη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου και έκτοτε βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη στις 2 Φεβρουαρίου. Καταλαμβάνουμε σήμερα 28 Ιανουαρίου το ιταλικό προξενείο στην Πάτρα ως κίνηση αλληλεγγύης στον σύντροφο Τονίνο και σε κάθε αιχμάλωτο του παγκόσμιου κοινωνικού ταξικού πολέμου. Δεν μπαίνουμε σε καμία αμυντική λογική περί της αθωότητας ή της ενοχής κανενός εξεγερμένου με βάση το θεσμικό κρατικό δίκαιο. Δεν είμαστε δικηγόροι αλλά αναρχικοί. Και ακόμα περισσότερο θεωρούμε κάθε καταδίκη εις βάρος των συντρόφων μας σαν μία ανακοινωμένη καταδίκη απέναντι σε εμάς τους ίδιους, σαν προέκταση του διεθνώς διευρυμένου κοινωνικού-ταξικού πολέμου που δεχόμαστε σήμερα από τις προνομιούχες μειονότητες που συγκροτούν την εξουσία.

Ένας κοινωνικός-ταξικός πόλεμος που αποβλέπει στον πλήρη κατακερματισμό του ατόμου, στην υποταγή του, τη στέρηση της ελευθερίας του, τη διάλυση της διαφορετικότητας της εκάστοτε προσωπικότητας, τον πλήρη έλεγχο και εξαναγκασμό του να διοχετεύει την δύναμη και ενεργεία του προς όφελος των εξουσιαστών. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή η εξουσία γνωρίζοντας ότι όλος ο κόσμος είναι ένα καζάνι που βράζει συνεχώς και αυξανόμενα, και αφού το δυτικό μοντέλο της ως δήθεν “κράτος πρόνοιας” ,αποτυγχάνει να διασφαλίσει τα συμφέροντα της μπροστά στην σύγχρονη κοινωνική αναταραχή. Χάνει το δημοκρατικό της προσωπείο νοηματοδοτώντας πλέον την ύπαρξη της και μέσω του δόγματος της ασφάλειας-ωμής καταστολής. Δημιουργώντας και αναπαράγοντας το φόβο και την τρομοκρατία και παριστάνοντας τον προστάτη μας στοχοποιεί ανθρώπους ως επικινδύνους, εχθρούς, τρομοκράτες. Στόχος πέρα από τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα πραγματικά της προβλήματα είναι να καταπνίξει κάθε ριζοσπαστικοποιημένη φωνή και δράση που οξύνει τον κοινωνικό-ταξίκο πόλεμο σε οποιοδήποτε πεδίο του. Η εγκληματικοποιήση και η σύλληψη ενός συντρόφου αποτελούν τα πιο αποτελεσματικά υλικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την εξουσία για να αποθαρρύνει κάθε ριζοσπαστικοποίηση παντού και πάντα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σύλληψη του Τονίνο με πρόσχημα τα γεγονότα της 1ης Μάη 2010 στη Νάπολι. Προσβλέποντας τόσο στην καθεαυτή απενεργοποίηση-μέσω ενός καθεστώτος ομηρίας-του ιδίου, τόσο και στην καταστολή εξ αρχής κάθε ανατρεπτικής ιδέας και δράσης ως κοινωνικά επικίνδυνης. Για εμάς κοινωνικά επικίνδυνη είναι καθεαυτή η ύπαρξη της εξουσίας, των φυλακών, των κέντρων κράτησης μεταναστών, των εργατικών δολοφονιών-τραυματισμών,της καταστολής μαζικών κοινωνικών αγώνων και όλων των υπερασπιστών τους ( ρουφιάνοι, παρακρατικοί, φασίστες ). Σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη η εξουσία έχει τα ίδια συμφέροντα, την εξασφάλιση των καπιταλιστών, των αφεντικών και γενικά των ισχυρών. Προσπαθεί να ενδυναμώσει τους θεσμούς της ώστε να ενισχύει την κυριαρχία και την επιβολή της σε όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια. Εμείς βιώνοντας την πραγματικότητα απ’τον ελλαδικό χώρο, βλέπουμε ξεκάθαρα την επίθεση μέσω της καθημερινής καταστολής των κατασκευασμένων αποδεικτικών στοιχείων, την ποινικοποίηση ιδεών και φιλικών σχέσεων και την εγκληματικοποίηση κάθε μορφής ριζοσπαστικού αγώνα.

Ώς αναρχικοί μαχόμαστε ενάντια σε κάθε σχέδιο της εξουσίας για κυριαρχία.

Απέναντι στην παγκόσμια επίθεση που δεχόμαστε ,επιλέγουμε την αλληλεγγύη.

Αλληλεγγύη που δεν χωρά στα σύνορα και τα σχεδία τους.

Αλληλεγγύη που πηγάζει από το πάθος μας για ελευθερία.

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

TONINO LIBERO

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΕΣ & ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ, ΠΑΤΡΑ

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *